Gemeenschappelijke Fouten bij het Aanbrengen van Wimpers die je moet Vermijden

Optimale oogmake-up geeft je een onberispelijke uitstraling. Een onderdeel daarvan zijn valse wimpers. Ze verbeteren en benadrukken de ogen. Maar het aanbrengen van valse wimpers kan soms een uitdaging zijn. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten om er zeker van te zijn dat je ze op de juiste manier aanbrengt.

Hier zijn wat gemeenschappelijke fouten die je absoluut moet vermijden bij het aanbrengen van wimpers:

 1. De verkeerde maat kiezen

  De eerste en een van de meest voorkomende fouten is het kiezen van de verkeerde maat. Gepaste valse wimpers zouden je natuurlijke oogvorm moeten volgen. Te lange wimpers kunnen je ogen kleiner laten lijken en te korte wimpers kunnen kevers hebben. Zorg ervoor dat je de wimpers altijd aanpast aan je oogvorm door ze te knippen.

 2. Het negeren van de voorbereiding

  Voordat je de wimpers aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat je oogleden vrij zijn van olie en vuil. Een vieze huid kan voorkomen dat de lijm goed hecht, wat kan leiden tot losse wimpers. Gebruik een olievrije make-upremover om je oogleden schoon te maken. Je moet ook je wimpers krullen en mascara aanbrengen voordat je de valse wimpers aanbrengt om een vloeiende overgang te garanderen.

 3. Te veel lijm gebruiken

  Overmatige lijm kan je natuurlijke wimpers beschadigen en het is ook onaantrekkelijk. Je moet alleen een dunne lijn lijm aan de band van de valse wimpers aanbrengen. Te weinig lijm aanbrengen is ook geen goede optie, want je wimpers kunnen dan halverwege de dag afvallen. De truc is om het juiste evenwicht te vinden.

 4. Geen rekening houden met de droogtijd

  Na het aanbrengen van de lijm op de valse wimpers, moet je minstens 30 seconden tot een minuut wachten voordat je ze aan de oogleden bevestigt. Dit geeft de lijm de tijd om te drogen en plakkerig te worden, wat ervoor zorgt dat de wimpers beter op je oogleden blijven zitten.

 5. Je natuurlijke wimpers negeren na het aanbrengen van de valse wimpers

  Zodra de valse wimpers zijn aangebracht, moet je ervoor zorgen dat ze goed mengen met je natuurlijke wimpers. Je kunt dit doen door een wimperkruller te gebruiken om de valse en natuurlijke wimpers samen te krullen. Vervolgens kun je een tweede laag mascara aanbrengen om ze samen te voegen.

Het aanbrengen van valse wimpers kan een beetje intimiderend zijn, vooral als je net begint. Maar met geduld, oefening en het vermijden van deze gemeenschappelijke fouten, kunt u er zeker van zijn dat u valse wimpers als een professional aanbrengt.

Gepubliceerd door Onbekende Schoonheidsspecialist , een deskundige op het gebied van schoonheid en make-up met jarenlange ervaring. Neem voor meer tips en trucs over make-up en schoonheid regelmatig een kijkje op deze blog.