Haarbehandeling met olie: deze methode werkt het best!

Hey schatjes, jullie vragen je waarschijnlijk af wanneer ik eindelijk antwoord ga geven op de honderden vragen over het haar behandelen met olie. Vandaag! Ja, dit is de dag dat je eindelijk gaat leren hoe je jouw haar het best kan behandelen met olie. Jullie schrijven me vaak dat olie jullie haar vettig maakt en dat jullie niet weten of dit door gebrek aan vaardigheden of door de olie komt. Vandaag ga ik je antwoord geven en uitleggen hoe je zo’n behandeling uitvoert. 😉 Veel plezier!

Oliën voor behandeling haar: waarom sommige werken en sommige niet

Het blijkt dat veel oliën simpelweg niet werken voor jouw haar: het is waar dat ze jouw haar zwaar en pluizig kunnen maken, vanwege de deeltjes die verschillende maten hebben. Olie kan gemaakt zijn van grote, gemiddelde of kleine deeltjes. Ze hebben verschillende typen vetzuren en de werking op het haar is dus ook verschillend. Als je weet welk type porositeit jouw haar is, dan kun je erachter komen welke olie het best bij jouw haar past. Deze test is online te doen. Als je deze test doet weet je of jouw haar:

  • laag poreus is (dik, zwaar)
  • gemiddeld poreus is (vrij normaal, maar zwak, pluizig, dof en dun)
  • hoog poreus is (droog, beschadigd en broos)

Er zijn verschillende testen te vinden. Zoek op Google en je komt snel op de juiste websites. Ik heb mijn test op de website van Nanoil gedaan omdat ik van mening ben dat zij gespecialiseerd zijn in dit onderwerp. <3

Als je weet welke type jouw haar is, kies dan de juiste olie. Ik heb gemiddeld poreus haar, dit is het meest voorkomende type dus ik kan jojoba-olie en mijn geliefde arganolie gebruiken. Kokosolie maakt mijn haar pluizig en sleutelbloemolie maakt het te zwaar. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe poreus jouw haar is. Als je de juiste olie gebruikt maar jouw haar nog steeds zwaar en plat is: je gebruikt de verkeerde behandeling. Tijd om te veranderen! 🙂 Ik gebruik deze methode al lange tijd en mijn haar houdt ervan!

De beste haarbehandeling met olie: 5 simpele stappen

  1. Was jouw haar, droog af met een handdoek en kam het.
  2. Breng de olie aan op vochtige lokken: gebruik een KLEINE HOEVEELEHID OLIE om het haar en de hoofdhuid te bedekken (ongeveer een theelepel).
  3. Laat de olie ongeveer 15-30 minuten zitten.
  4. Breng wat haarmasker of conditioner aan voordat je de olie uitspoelt. Hierdoor blijft er geen waas op jouw haar achter als je het uitspoelt, ze noemen dit DE OLIE EMULSIFEREN.
  5. Spoel alles uit, was het haar met shampoo, droog het en geniet van prachtig, licht, gezond en glanzend haar! Voila! Simpel of niet?

Dankzij het emulsiferen van de olie is mijn haar nooit zwaar, zelfs zonder zou mijn haar niet zwaar worden omdat ik heel weinig olie gebruik. Ik gebruik het meeste op de wortels en wrijf het over de hoofdhuid. Daarna gebruik ik een kam met wijde tanden waardoor de olie gelijkmatig verspreid wordt. Probeer het eens en laat me weten of deze behandeling ook voor jou werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *