Hoe bescherm je het haar in het zwembad? Volg deze tips voor bescherming van het haar tegen chloor

Zijn er mensen die van zwemmen houden? Als dit zo is weet je vast al hoe je het haar moet beschermen tegen het chloor in zwembadwater. Als dat niet zo is, ga lekker zitten, lees en ontdek praktische manieren om jouw kapsel te beschermen tegen het destructieve effect van zwembadwater.

Badmuts

Boven alles helpt een badmuts je om het haar te redden, dus gebruik hem! Je moet wel de juiste maat hebben. Probeer er een paar uit en verzeker jezelf ervan dat de badmuts goed past. Doe alle plukken erin. In sommige zwembaden mag je niet eens zwemmen zonder badmuts. Gebruik geen badmutsen van lycra. Ze zijn wel zachter, zien er mooier uit en zitten lekkerder maar siliconen badmutsen zijn waterbestendig en daarom beter.

Behandeling met haarolie

Hierdoor wordt het haar niet alleen beschermt tegen chloor maar het heeft ook een conditionerend effect. Je kan een haarolie aanbrengen voor- of nadat je gaat zwemmen. Olie beschermt het haar, vooral de puntjes. Kies een haarolie die bij jouw haar past maar gebruik niet teveel.

Haarmasker & conditioner

Voordat je een badmuts op zet: verzacht het haar met een haarmasker of conditioner. Het neemt niet veel tijd in beslag maar het beschermt de lokken tegen chloor. Als je thuiskomt kun je het haar wassen met shampoo en daarna nogmaals een conditioner of haarmasker gebruiken.

Haarolie & leave-in conditioners

Deze cosmetica zijn een goede keuze. Zorg dat je ze grondig aanbrengt en geen haartje overslaat. Als je het haar föhnt zullen haarolie en leave-in producten ervoor zorgen dat het makkelijker te kammen is en wordt beschermd tegen de hitte. Ook temt het de weerbarstige haren, mocht je die hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *