Hoe moet je niet voor het haar zorgen? Maak deze fouten niet

Hey daar!

Haarverzorging is niet zo eenvoudig als je misschien denkt. Ben jij degene die gelooft dat een shampoo en conditioner genoeg zijn? Hell no! Als je echt geeft om mooi en gezonder haar, moet je stoppen met het maken van deze fouten in de haarverzorging. Alleen dan kun je gepaste cosmetica en behandelingen ondergaan.

Hoe moet je jouw haar niet wassen?

Het haar op de juiste manier wassen is het meest belangrijke deel van de haarverzorging. Als je het haar te weinig of teveel wast, kan de conditie van jouw haar verslechteren. Hetzelfde geldt voor de hoofdhuid, waardoor je zwak haar zult krijgen. Als je niet voorzichtig en zacht bent tijdens het wassen kun je meer last krijgen van haaruitval. Het is ook belangrijk om het haar en de hoofdhuid grondig uit te spoelen. Dit kun je het best met koud water doen, dat sluit de haarzakjes en daar wordt het haar zachter en glanzender van.

Onjuiste cosmetica

Dit is ook een fout die veel vrouwen maken. Je moet in gedachte houden dat je altijd cosmetica gebruikt die passen bij jouw haar en hoofdhuid. Kies tussen natuurlijke, zachte of farmaceutische producten. Probeer diep reinigende cosmetica met agressieve actie en wasmiddelen zoveel mogelijk te vermijden, deze hebben een slechte invloed op het haar.

Geen conditioner op de hoofdhuid please

Een haar conditioner is alleen voor het haar. Het wordt aangebracht vanaf halverwege het haar tot de puntjes. Je moet het nooit direct op de schedel of haarwortels gebruiken. Deze cosmetica kan poriën verstoppen waardoor de talgproductie hoger wordt. Het is bovendien erg lastig om het uit te spoelen op het hoofd.

Wees lief voor je haar

Je moet er niet aan trekken of hard op je hoofd wrijven tijdens het wassen. Als je jouw haar zo behandeld zal het snel gaan uitvallen. Onthoud ook om nooit nat haar te kammen, dit kan ook schade veroorzaken.

Waarom zoveel cosmetica?

Genoeg is genoeg. Dit geldt zeker ook voor haarverzorging. Als je teveel cosmetica gebruikt heeft dat zeker een impact op het haar en de schedel. Cosmetica voor het stylen van het haar bevatten schadelijke stoffen die droog en slap haar veroorzaken. Als deze niet op de goede manier van de hoofdhuid gewassen worden kunnen ze serieuze schade aanrichten.

Slechte eetgewoonten

Er wordt vaak gezegd: je bent wat je eet. Als je op junkfood leeft krijgt jouw haar geen waardevolle voedingsstoffen. Integendeel, haar krijgt alleen kunstmatige stoffen, conserveermiddelen, schadelijke vetten en koolhydraten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *