Mijn TOP 6 Cosmetics die de moeite waard zijn

Hallo mijn lievelingen!

De post van vandaag gaat over ‘life hacks die je leven zullen veranderen’. 😉

Ik vraag me al een tijd af waarom sommige vrouwen een soort ‘handicap’ krijgen, vooral als ze een drogisterij binnenlopen. Ik weet niet of dit voor iedereen geldt, maar ik heb zeker weten last van dit probleem: als ik moet kiezen tussen twee producten, een goedkopere en een duurdere, dan kies ik altijd voor de duurdere. Het maakt niet uit of het gaat om een masker, een haarspray of een make-up product. Ik probeer mezelf over te houden dat de goedkopere niet goed genoeg zal werken, en dat het een geldverspilling zou zijn als ik ook iets meer kan betalen en 100% tevreden zijn met het resultaat.

Ik heb gemerkt dat mijn vrienden hetzelfde doen. Als het gaat om schoonheid, wil niemand het risico nemen en falen. Maar als je op zoek gaat naar de beste cosmetica, moet je je gefocust en helder blijven. In plaats van peperdure nagellak of lichaamsbalsem te kopen, moet je aandacht besteden aan de cosmetica waar je echt niet op moet bezuinigen.

Hier is een lijst van cosmetica waar je zonder twijfel geld aan kunt uitgeven:

1. Parfum

De waarheid is dat elke vrouw een fles van het meest dure en exclusieve parfum op haar make-uptafel moet hebben staan. Het soort dat niet verdampt of intensiteit verliest binnen één uur. Zo’n soort parfum moet passen bij je personaliteit, stijl en karakter. Onthoud dat parfum met een merk de vrouwelijkheid zal versterken, je zelfvertrouwen zal verbeteren en je elegantie zal verhogen. Dit is onvervangbaar bij belangrijke evenementen, dates en alle speciale momenten van je leven. Ook stimuleert een aroma je zintuigen en zorgt het voor sterkere herinneringen.

2. Mascara

Ik neem aan dat geen van ons hierover twijfelt: wimpers zorgen voor volle make-up en een sterke uitstraling. Onesthetische wimpers, overladen met lagen mascara die ook op je wangen terechtkomt, voor oogirritaties zorgt of uitloopt tijdens een regenbui? Nee, dankjewel. Ik hoef niet per se oogschaduw te gebruiken, maar mascara? Mijn wimpers moeten lang en mooi zijn. Daarom zorg ik altijd dat mijn cosmetica van de hoogste kwaliteit is. Het liefst mascara die niet alleen mijn wimpers mooi maakt, maar ook een goede verzorging biedt.

3. Gezichtscrčme

Helaas: goedkope gezichtscrčmes bevatten vaak veel chemische, synthetische en controversiële ingrediënten, ten koste van de waardevolle ingrediënten, die op de eerste plaats in de crčme zouden moeten staan. Onthoud dat een slechte gezichtscrčme meer juist voor schade kan zorgen in plaats van een goed resultaat. Verstopte poriën, een slechte huid, mee-eters… je schoonheidsspecialist zal waarschijnlijk een zenuwinzinking krijgen. Als je de crčme uitkiest, zorg er dan voor dat je weet wat er precies inzit ;). Hoe langer de ingrediëntenlijst, en hoe meer chemische en comedogene ingrediënten, des te slechter hij is voor je huid.

4. Crčme voor onder je ogen

Ik heb mijn eigen regel waardoor ik mijn crčme voor onder de ogen extreem zorgvuldig uitkies. Dit is niet alleen een dun plekje huid, maar het veroudert ook het snelst. Er is geen mascara of andere oogmake-up, die je rimpels, wallen, zwellingen en vermoeidheid kan verbergen. Als je dus een beperkt budget hebt, moet je dus zorgen dat je als eerst een goede crčme voor onder je ogen koopt. Misschien is er een ander product waarvan je een goedkopere vervanging kunt aanschaffen.

5. Rode lippenstift

Net als bij de parfum, moet elke vrouw een rode lippenstift in haar handtas hebbe. In dit geval raad ik geen goedkope lipsticks aan, want deze kunnen gemakkelijk uitlopen, van je lippen afgaan, of voor vlekken op je kleren zorgen. Als je een rode lippenstift koopt, moet je er zeker van zijn dat het op je lippen zal blijven zitten, zelfs na een maaltijd. Als je make-upartiest je helpt om de juiste rode tint bij jouw huidskleur te kiezen, zal ze ook een goede omlijning toevoegen om je make-up er tot in detail perfect uit te laten zien.

6. Foundation

Als je een foundation koopt, moet je uitgaan van hetzelfde principe als bij de crčme: het moet van goede kwaliteit zijn, zonder dat het je poriën laat verstoppen of een comedogene werking heeft. Ik heb de perfecte foundation nog niet gevonden, maar ik kijk er erg naar uit, en natuurlijk heb ik een lijst met favorieten die dicht bij het ideale product komen…

…maar dat is een onderwerp voor een andere post!:)

Geniet van je dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *