Style jij je haar? Maak deze fouten niet!

Hoi tegen alle haarfreaks!

Veel van ons houden ervan om het haar te stylen, gebruiken hiervoor verschillende producten en maken de mooiste haarcreaties. Dat is fantastisch maar er is wel een belangrijke vraag te beantwoorden: doen we het op de juiste manier? Als het antwoord nee is, welke fouten zijn we geneigd te maken? Lees het artikel van vandaag om het allemaal te weten te komen.

Verkeerde temperatuur van de föhn

Hitte kan serieuze schade aan het haar aanbrengen. Het maakt het haar poreus, droog en slap. Om het nog erger te maken is er ook een kans dat je de oorschelp verbrand. Dit is dé reden waarom we de juiste temperatuur moeten instellen voordat we het haar gaan föhnen, stijlen of krullen. Probeer ook te onthouden dat je het haar beter niet meteen na het wassen kan föhnen en dat we een product gebruiken dat het haar tegen de hitte beschermd.

Voorover buigen en föhnen?

Hierdoor duurt het föhnen minder lang en krijgt het haar meer volume. Als je poreus, beschadigd haar hebt zal de föhn de haarschubben openen. Het resultaat hiervan is dat het haar net stro lijkt. Probeer het haar te föhnen in de groei richting.

Het haar niet kammen voor het wassen

Als je geen problemen wil bij het wassen en stylen van het haar, kam het dan eerst. Haal de puntjes uit elkaar en kam de klitten eruit. Vooral voor dun, zwak haar is dit veiliger omdat je er dan tijdens het wassen niet aan hoeft te trekken, waardoor het gebruik van de haarproducten geen effect meer hebben.

Teveel van een styling product gebruiken

Teveel van het goede. Dit gezegde geldt ook voor haarstyling producten. We moeten niet dagelijks een mouse, haarspray, pommade, etc gebruiken. Waarom? Dit type producten kan irritaties veroorzaken, de hoofdhuid uitdrogen en de lokken slap maken. Je kunt ze prima zo af en toe gebruiken.

Trekken aan het haar…

.. tijdens het drogen met een handdoek, wassen of kammen. Als je niet zachtjes doet kan je het haar serieuze schade toebrengen. Bovendien wordt het haar statisch en pluizig als je het haar met een handdoek droogwrijft. Daarnaast worden de schubben geopend.

Beschadigende accessoires

Weet je dat zelfs een haarelastiekje het haar kan beschadigen? Vooral de metalen stukjes in dit soort accessoires. Verschillende elastiekjes en gadgets kun de haarstructuur verzwakken omdat plukken haar hier achter blijven hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *