Welk haarserum moet je kiezen? Gebruik, typen, actie

Hey daar!

Voor de meeste vrouwen is haarverzorging erg belangrijk. Sommige gebruiken DIY cosmetica met natuurlijk ingrediënten en andere prefereren hoogwaardige merken. Maar zonder twijfel gebruiken ze allemaal een serum. Als jij dit ook wil proberen, lees hier dan hoe je een serum gebruikt, wat het doet en welk type serum het best voor jou is.

Wat is een haarserum?

Een serum is een cosmetica dat geadviseerd wordt voor de puntjes. De meeste serums bevatten siliconen. Hoe werkt een haarserum? Het:

  • beschermt de puntjes tegen splijten,
  • beschermt het haar tegen de zon en hitte,
  • verzacht het haar en laat het glanzen,
  • maakt het kammen makkelijker.

Een goed haarserum bevat geen alcohol, proteïne (als je haar hier al een overschot aan heeft), siliconen (als je krullend haar hebt).

Wist jij dat er een aantal typen serums zijn? We kunnen de volgende typen onderscheiden: siliconen-vrij, siliconen, olie, crème, butter.

Haarserum en PEH balans

Als je een serum gebruikt moet je weten hoe je dit moet doen met de PEH. Proteïnen van planten zijn antistatisch, zachter en beschermen tegen hitte en de zon. Als je dit samen met een serum gebruikt kan je een overschot aan proteïne krijgen. Verzachtende middelen maken het haar zachter en beschermen het tegen externe factoren. Maar ze kunnen ook zwaar aan de lokken hangen. Aan de andere kant zijn bevochtingsmiddelen antistatisch maar kunnen wel pluis veroorzaken.

Hoe gebruik je een serum op het haar?

Het serum kan op twee manieren gebruikt worden. De eerste is het aanbrengen op gewassen haar of op droog haar. De tweede methode is  voor bescherming in twee stappen. Eerst gebruik je een olie, daarna een serum.

Als je zacht en glanzend haar hebt en het is beschermd tegen externe factoren, dan werkt het serum. Anders zou het haar vet, zwaar en pluizig zijn. Onthoud ook dat een serum geen haaruitval kan veroorzaken. Als je merkt dat je haar uitvalt betekent dit dat het organisme een allergische reactie heeft op een bestanddeel van het product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *