Welke conditioner kies je voor de schedel? Types, aanbrengen, resultaten

Shampoos, maskers en conditioners zijn niet de enige haarproducten waar ik mijn haar regelmatig mee behandel. Recent heb ik een aantal schedel conditioners gekocht. Als jij er ook over nadenkt om ze te proberen, kom er dan nu achter welke conditioner je moet kiezen, welke voordelen ze bieden en hoe je ze op de juiste manier aanbrengt.

Waarom moet je een schedel conditioner gebruiken?

Het is duidelijk dat de meeste populaire conditioners diegene zijn die haargroei stimuleren. Er zijn ook producten met andere effecten zoals de schedel en haarzakjes versterken, bloedsomloop stimuleren in de schedel (zodat het haar meer voedingsstoffen ontvangt) en ontspanning brengen. Het haar zal dikker worden en er zullen nieuwe haartjes gaan groeien. Ook zal dit soort producten het groeiproces verlengen waardoor de strengen langer worden.

Welke schedel conditioner moet je kiezen? Leer typen schedel conditioners

Je kan kiezen tussen de volgende:

1. Alcohol: Voor sommige mensen is dit type conditioner zowel het sterkst als het meest effectief. Alcohol is een krachtig oplosmiddel dat ervoor zorgt dat voedingsstoffen lang actief blijven. Door het alcohol warmt de conditioner de schedel op waardoor de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Vaak bevatten de conditioners met alcohol ook kruiden, en de effecten ervan worden door alcohol geïntensiveerd.

Wie moet een schedel conditioner met alcohol gebruiken? Ze worden aangeraden voor mensen met een sterke en dikke schedel. Aan de andere kant moet je het niet gebruiken bij een gevoelige huid, psoriasis of roos. Dit soort producten kunnen het haar uitdrogen en de problemen daardoor vergroten.

2. Alcoholvrij: Deze zijn zachter en vaak even effectief als de conditioners met alcohol. Het basisingrediënt is in dit geval water, een kruiden destillaat of aloë sap. Vaak zijn de actieve stoffen capsaïcine of cafeïne. Deze conditioners worden aanbevolen voor iedereen, behalve mensen met serieuze problemen met de verzorging van het haar en de schedel.

3. DIY: DIY schedel conditioners zijn vaak gebaseerd op planten. Ze worden vaak gebruikt door mensen die waarde hechten aan natuurlijke haarverzorging.

4. Schedel conditioners op olie gebaseerd: In de meeste gevallen zijn het kruidenmaceraten. Bij mensen met dun haar of mensen die geen tijd hebben om de conditioner op een goede manier te gebruiken zullen geen voordelen ervaren van conditioners die op olie gebaseerd zijn. Je kunt pure oliën aanbrengen op het haar en de schedel. De meest effectieve zijn mosterd-, fenegriek- en castorolie. Deze stimuleren de haargroei.

Hoe gebruik je schedel conditioners?

Het maakt niet uit of ze alcohol bevatten of niet, schedel conditioners kunnen aangebracht worden voor of na het wassen van het haar. In de meeste gevallen worden ze met een pipet op het hoofd gedaan. Een paar druppels is voldoende. Haar conditioners op olie basis (zoals pure oliën) moeten de schedel in gewreven worden voordat ze eruit gewassen worden, of voor het slapengaan aangebracht worden.

Hoe weet je dat je een conditioner voor de schedel goed gebruikt? Je zal baby haartjes zien groeien, de strengen groeien sneller en de schedel is in een goede conditie. Als je voelt dat de schedel geïrriteerd raakt en het haar dunner is, dan is de conditioner die je op dat moment gebruikt niet goed voor jou. Het is dan verstandiger om ermee te stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *