Gespleten haarpunten. Hoe repareer ik ze?

Hoe kom je van gespleten puntjes af?

Ik vraag me af of deze vraag je soms wakker houdt ’s nachts.. statistieken laten zien dat één op de drie vrouwen gespleten puntjes heeft. Onthoud wel dat er veel is wat je eraan kan doen! Laat me mijn verhaal vertellen. Een paar maanden geleden waren gespleten puntjes mijn grootste haar probleem. Mijn haar was zo broos dat ik het regelmatig moest laten knippen, ondanks mijn uitgebreide verzorgingsritueel. Elke wasbeurt, föhnen en stylen was een strijdt tegen statisch haar. Ik gaf niet op, zocht op internet en vond de oplossing! Mijn beste remedies tegen gespleten puntjes.Let’s get to the point. Ik ga mijn ideeën delen. Ik hoop dat je hiermee van de gespleten puntjes afkomt.

Oorzaken gespleten haarpunten

Voordat we het over de oplossingen gaan hebben ga ik je meer vertellen over de oorzaak van gespleten puntjes. Naast behandeling moet je jouw best doen om de beschadiging te minimaliseren. Hoe? Voorkom dingen die het haar beschadigen!

Oorzaken van beschadigd haar en gespleten puntjes:

  • Slechte haarverzorgingsgewoonten (bv. teveel eiwit).
  • Chemische behandelingen.
  • Te vaak krullen/stylen.
  • Föhnen met warme lucht zonder het haar te beschermen.
  • Hard borstelen.
  • Producten op alcoholbasis gebruiken.
  • Mechanische schade door haar accessoires.
  • Aan het haar trekken als je het met een handdoek droogt.
  • Voedingspatroon met weinig vet en voedingsstoffen.

Oplossingen voor gespleten puntjes

Bekijk mijn beste oplossingen tegen gespleten punten. Ik raad je aan om ze allemaal te proberen. Sommige zullen niet werken maar er moet er één tussen zitten die je vaker wil gebruiken. Laat me weten wat voor jou werkt! Voordat je een reactie achterlaat, lees eerst de oplossingen. 🙂

  1. Haarolie gebruiken
    Oliën zijn altijd onderdeel van mijn haarverzorgingsritueel. Ik denk voor altijd. Het werkt zelfs tegen gespleten puntjes. Neem een kleine hoeveelheid olie en wrijf die, na het wassen en voor het föhnen, in het haar. Kies arganolie of katoenzaadolie, die beschermen meteen tegen de hitte van de föhn. Ervaar het zelf! Het is eenvoudig en ik weet zeker dat je thuis een goede olie hebt (natuurlijk en zonder toevoegingen).
  2. Lijnzaad gel
    Als je geen natuurlijke olie thuis hebt kun je dit ook gebruiken: het heeft geweldige beschermende eigenschappen en je gebruikt het maar een paar minuten. Hoe maak je lijnzaad gel? Neem een eetlepel lijnzaad en een beker water en kook dit 10-15 minuten. Laat het afkoelen en zeef heb: het lijkt nu op een masker. Wrijf dit in de puntjes om splijten te voorkomen en tegelijkertijd te repareren en voeden.
  3. Haarmasker met eigeel
    Ik gebruik dit net zo vaak als een olie. Ik heb het recept van mijn oma, die maakte dit thuis en had prachtig lang haar. Mijn recept is simpel: meng het eigeel van één ei met een eetlepel gekozen olie en een beetje citroensap. Ik breng dit aan op mijn haar en laat het 15 minuten zitten. Ik was mijn haar, dit is alles wat nodig is om de eiwitten de puntjes te laten repareren. Je moet dit wel regelmatig doen voor zichtbaar resultaat.
  4. Lamination
    Dit geeft gelijkwaardige effecten. Ik zeg niet dat je chemische producten moet gebruiken, gebruik een natuurlijk ingrediënt dat het haar opbouwt en een beschermend laagje creëert. Olie, lijnzaad of gelatine kan werken. Als je niet vegan bent kun je gelatine gebruiken. Het is rijk aan eiwitten die essentieel zijn voor het haar. Breng het aan en laat 10-15 minuten zitten. Was het haar grondig en aanschouw de zachtheid. De puntjes zullen zijdezacht zijn.
  5. Masker met banaan en avocado
    Ik gebruik deze vitaminebom vaak. Het helpt tegen gespleten puntjes en revitaliseert het haar. Dit fruitige DIY masker is niet moeilijk te maken: meng een halve banaan, een halve avocado, een theelepel honing, een eetlepel favoriete olie en natuurlijke yoghurt. Breng dit mengsel op de puntjes aan en laat het 15 minuten zitten. Uitspoelen en that’s it! Ik raad je aan om het regelmatig te gebruiken, alleen zo kun je de puntjes echt versterken.

Laat me weten wat je geprobeerd hebt! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *