perfect gevormde en fashionably gekleurde nagels… iedereen droomt daar toch van?! Helaas moeten sommige van ons het doen met broze nagels, verkleuring van de nagelplaat of afgebroken nagels. Als je hier last van hebt, lees dan snel verder. Hier vind je de perfecte manier om jouw beschadigde nagels te herstellen!
Natuurlijke, mooie en gezonde nagels
Wist je dat tegenwoordig minder mensen gezonde, sterke en mooie natuurlijke nagels hebben? Er zijn veel factoren die een negatieve invloed hebben op de nagelplaat, zoals: stedelijke vervuiling, stress, slecht voedingspatroon en chemische huishoudproducten. Zowel thuis als professionele methoden geven gelijkwaardige effecten maar in verschillende tijd. Als je acryl of gelnagels wil, of jouw zwakke nagels met zijde wil versterken, zie je meteen resultaat. Als je de voorkeur geeft aan een natuurlijke look heb je meer geduld nodig.
Hoe begin je?
Het is super belangrijk om eerst de conditie van jouw nagels te bepalen. De manier van regeneratie hangt hier namelijk vanaf. Er zijn vier basis typen nagelplaat: normaal & sterk, droog & broos, dun & zacht en beschadigd. Deze typen worden weer onderverdeeld in subtypen, afhankelijk van de ernst van het specifieke probleem.
Hoe zorg je op een natuurlijke manier voor je nagels?
1. Normale & sterke nagels
Deze nagels zijn flexibel genoeg om chemische en mechanische beschadiging te weerstaan. Ze hebben een glad oppervlak en een beetje roze kleur (bewijs van een goede bloedtoevoer). Als je dit type nagels hebt: lucky you! Dit betekent echter niet dat je de nagels helemaal niet hoeft te verzorgen. Juist het tegenovergestelde. Je moet je richten op het beschermen om ervoor te zorgen dat deze conditie blijvend is. Als je dit niet doet kunnen er krassen of verkleuringen op de nagels komen.
2. Droge & broze nagels
Droge nagels breken snel. De nagelplaat is dof en de nagels zijn vaak gespleten. Daardoor worden ze dunner en in het algemeen zwakker. Dit soort situaties proberen meiden vaak te camoufleren met een nagellak, die er vaak afvalt. De enige juiste oplossing is het gebruik van hydraterende en regenererende producten.
3. Dunne & zachte nagels
Dit type nagels is erg zacht en elastisch, buigt makkelijk en geeft geen weerstand. De nagelplaat breekt snel en de nagellak laat los. Dunne en zachte nagels hebben geen lange rand. Producten met olie worden niet aangeraden voor de type nagels, gebruik producten met verhardende en versterkende eigenschappen.
4. Beschadigde nagels
Als eerst moet je erachter komen wat deze beschadigde nagels veroorzaakt, dit moet je simpelweg vermijden. Vaak is de harde keratineplaat beschadigd, dit komt meestal doordat nagellak op een verkeerde manier verwijderd wordt. De nagels zijn dun, aangetast, zwak en gespleten. Om de nagels te helpen moet je beginnen met het versterken ervan en daarna hydrateren.
Hoe verzorgt een nagelstylist jouw nagels?
Als de nagelstylist bepaald heeft wat de beschadiging aan de nagels veroorzaakt heeft maakt ze een plan met de cliënt. De behandeling gaat vooral om het versterken van de nagelplaat in zo’n kort mogelijke tijd door middel van regeneratie, stylen en hydraterende producten. Aan het eind gebruik je een conditioner in de vorm van een nagellak. Deze geeft meteen een visueel mooi effect.
Heb jij weleens dit soort problemen ervaren met jouw nagels? Laat me weten hoe je ze hersteld hebt!
Geef een reactie