Gel manicure stap voor stap

Hey allemaal!

Iedere vrouw wil de perfecte nagels: mooi geknipt en gevijld met een trendy kleur om onze look af te maken. Het is een soort sieraad of een subtiele manier om onze schoonheid en persoonlijkheid te accentueren. Als jij dit ook wil, probeer dan eens een gel manicure. Het goede nieuws is dat je dit gewoon thuis kan doen! Hoe? Blijf lezen.

Wat is een gel manicure?

Een gel manicure is één van de meest populaire en duurzame nail art behandelingen. Het is niet moeilijk om te doen maar je hebt er wel vaardigheden en goed materiaal voor nodig. Nagellak van goede kwaliteit, manicure accessoires en een UV-lamp met de juiste kracht is de helft van het werk. Vaardigheden, geduld en tijd zijn ook belangrijk. Als je dit allemaal hebt, waar wacht je dan nog op? Het is tijd voor een hybride manicure!

Gel manicure stap voor stap

1. Je hebt de volgende accessoires, tools en cosmetica nodig:

 • Vijl en bokkenpoot.
 • Nagel reiniger en primer.
 • Basis coat en gel nagellak in de kleur van je eigen keuze.
 • Top coat.
 • UV-lamp.
 • Nagelriemolie.
 • Nagelknipper
 • Handdoek en bak met water.

2. DIY gel manicure

Start met het vijlen van de nagels en druk de nagelriem terug. Vijl de nagels in de vorm die jij wilt, je kunt de nagel aanpassen aan de lengte en breedte van de vingers. Zo lijken je handen optisch slanker. Gebruik de bokkenpoot om de randen zacht te maken. Veeg de cleaner over de nagelplaat om hem te reinigen. Als je nagels vettig zijn en er een dikke laag talg op zit, gebruik dan de primer.

Daarna is het tijd voor het leukste deel: de nagels lakken. Breng een dun laagje basis coat aan en laat het 2 minuten drogen onder de UV-lamp. Breng daarna een dunne laag hybride nagellak aan en laat het hard worden onder de lamp. Breng een laag topcoat aan en laat ook dit uitharden. De laatste stap is het reinigen van elke vinger en de nagelolie in je handen masseren. De manicure blijft 2-3 maanden zitten. Daarna moet je het verwijderen en opnieuw doen.

Hoe verwijder je gel nagellak?

Vijl de topcoat voorzichtig. Week een wattenschijfje in aceton, leg hem op de nagel en pak het in met aluminiumfolie. Laat het ongeveer 15 minuten zo zitten. Haal het folie eraf en schraap de nagellak eraf met de bokkenpoot. Doe dit wel voorzichtig zodat je de nagels niet beschadigd.

Vernietigd gel manicure jouw nagels?

Veel vrouwen beloven dat een gel manicure de nagelplaat kapot maakt. Dit kan gebeuren als het niet op de juiste manier aangebracht of verwijderd wordt op een verzwakte nagel, en er niet begonnen is met een regenererende basis. Als je dit wil voorkomen, laat de nagels een paar weken rusten Tijdens deze tijd gebruik je geen nagellak, alleen regenererende serums en hydraterende crèmes. Als de nagels fragiel zijn moet je ze sowieso eerst versterken met de juiste producten.

Gel manicure: nuttige tips

 1. Elke laag moet dun zijn, zo blijft de manicure langer zitten. Als de kleur niet 100% dekt, kun je beter 3 dunne lagen aanbrengen dan 2 dikke.
 2. Gebruik geen nagellak dichtbij de nagelriem. Als daar nagellak op komt verpest je het resultaat.
 3. Gebruik geen cleaner tussen de lagen door, dit verzwakt de gel manicure.
 4. Bedek altijd de vrije rand van de nagel. Op deze manier voorkom je het splitsen van lagen.
 5. Roer de nagellak voor gebruik.
 6. Houd je aan de hygiëne regels. Wees voorzichtig omdat beschadiging van het nagel oppervlak infecties kan veroorzaken.
 7. Gebruik accessoires en cosmetica van goede kwaliteit. Dit gaat langer mee en de manicure zal er beter uitzien.

Heb je zelf weleens een gel manicure gedaan? Zo ja, wat is jou favoriete gel nagellak en kleur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *