Hoe bereid je je haar voor op een kleuring? Mijn uitgeprobeerde hacks

Hey daar!

Wist je dat de resultaten van een haarkleuring ook afhankelijk zijn van de manier waarop je je haar voorbereidt voor de behandeling? Ik bedoel niet alleen borstelen of wassen. Er zijn veel manieren waarmee je de beste kleurresultaten kunt behalen. Lees verder als je ze wilt ontdekken!

Allergie versus haarkleuring

Zelfs natuurlijke haarverf kan irritaties veroorzaken. Als je zeker weet dat een bepaald ingrediënt je allergische reacties geeft, moet je het product niet uitproberen. Je kunt ook een test uitvoeren – breng een beetje verf aan achter je oor. Als er na 48 uur geen allergische reacties ontstaan, kun je het product veilig gebruiken.

Haarverftesters

Drogisterijen en online winkels bieden vertesters. Hiermee kun je het uiteindelijke resultaat alvast bekijken. Hoe gebruik je de tester? Breng het aan op één lok van je haar. Laat het zolang zitten als de producent aanraadt; je kunt het ook iets langer laten zitten. Was je haar goed uit. Je zult het uiteindelijke resultaat zien na 48 uur.

Haartypes en kleuringen

De resultaten zijn ook afhankelijk van het type haar. De behandeling ziet er totaal anders uit bij stijl, krullend en golvend haar. Porositeit (openingen in de haarschubbenlaag) spelen ook een rol bij de haarkleuring. Als je je hoofdhuid niet verzorgt, zal je de werking van kruidenkleuringen niet prettig vinden. Droog, broos en gespleten haar zal niet zulke goede kleurresultaten krijgen als gezonde kapsels.

Hoe bereid je je haar voor?

Je moet je haar wassen voor iedere kleurbehandeling. De hoofdhuid moet vrij zijn van cosmetische restjes, roos en viezigheid. Gebruik een shampoo zonder siliconen, oliën en andere stoffen die het pigment zouden kunnen tegenhouden van het doordringen tot in je haar. Als je niet zeker weet of je shampoo siliconen bevat, gebruik dan een sterk zuiverende SLS shampoo, twee weken voor de haarkleuring. Je kunt ook hoofdhuidscrubs proberen – maak ze met suiker, je favoriete conditioner of groene klei.

Ik hoop dat mijn tips van pas komen bij het kleuren van je haar. Laat me jouw meningen en resultaten weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *