Natuurlijke haarverzorging in mijn verzorgingsroutine

Hey, meiden!

Ik ontmoet vaak mensen die me vragen welke producten ik gebruik voor het voeden van mijn haar. Ook zijn ze nieuwsgierig over mijn haarzorgroutine – stap voor stap. Het blijkt dat zelfs het kopen van een shampoo of conditioner voor problemen kan zorgen. We weten niet zeker welke producten we moeten kiezen om te zorgen dat ze geen schadelijke stoffen bevatten, geen allergische reacties veroorzaken of onze kapsels beschadigen.

Ik hoop dat deze post je zal helpen met het kiezen van de juiste shampoo en conditioner, en je meer zal leren over reparatieproducten voor mooi haar.

1. Haarshampoo – Hoe kies je de goede?

Veel vrouwen denken ten onrechte dat een shampoo het haar kan repareren. Waarom zou je een product kopen dat belooft om ‘gespleten punten weer vast te maken ’ en andere wonderen? De truc is om een cosmetica te kiezen die vrij is van SLS, SLES en andere irriterende stoffen. Een goede shampoo moet het haar een milde wasbeurt geven, talg en productresten verwijderen, en het mag de hoofdhuid niet irriteren. Kruidige en organische shampoos zijn ideaal. Mijn vriendin – ook gek van haarverzorging – gebruikt milde kindershampoos. Deze zijn een winnaar! Maar je moet ten minste eens per maand kiezen voor een goede, reinigende shampoo – dit opent de haarschubben en bereidt het haar voor op een behandeling (in mijn geval – oliën).

2. Haarbalsem

De balsem of conditioner moet worden aangebracht vanaf het midden van de lengtes naar de punten. Het kan wat meer ‘sterke ’ stoffen, vluchtige siliconen en andere verzachters bevatten. De balsem moet bij de shampoo passen, voor een volledige haarverzorging. De balsems van Natura Siberica zijn mijn favoriet. Dit ‘Syberische’ bedrijf neemt de cosmeticamarkt van de wereld over, met hun natuurlijke ingrediënten van hoge kwaliteit met een diepe werking.

3. Haarolie

Natuurlijke haaroliën zijn bedwelmend. Ze zijn onmisbaar in mijn haarverzorgingsroutine. Ze hebben de plaats van maskers en lotions ingenomen. Oliën zijn de geheimen van mijn mooie kapsel. Ik houd ervan, want ik breng ze niet alleen aan om de haarstam te repareren, maar ook om de hoofdhuid te verzorgen – oliën maken het gezond en geven het een goede bloedcirculatie terwijl de haarzakjes een boost krijgen 🙂 Daarom groeit mijn haar zo snel! Nanoil haarolie – je zal er zeker weten meer over lezen op mijn blog – het is mijn favoriete product voor haaroliebehandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *