Hoe kleur je het haar met henna, indigo & cassia?

Het haar kleuren met kruiden wordt steeds populairder. Natuurlijkheid is ten slotte erg belangrijk als het gaat om het kiezen van een methode en het kiezen van producten die we gaan gebruiken. Hoe gebruik je henna voor de beste resultaten? Bekijk deze post voor belangrijke informatie!

Gebruik de kracht van planten om je haarkleur te veranderen

Het gebruik van henna is een natuurlijke manier om de haarkleur te veranderen. Indigo en cassia worden het meest gekozen. Er zijn drie basiskleuren:

  • Cassia geeft een honing-achtige kleur.
  • Henna kleurt het haar rood. Indigo gemengd met cassia (in goede verhoudingen) kan verschillende kleuren geven: van lichtblond tot bruin.
  • Indigo maakt het haar donker blauw.

Hoe maak je de henna, cassia of indigo haarverf?

Je hebt ongeveer 10 gram van een zuur middel nodig voor 100 gram van het gekozen product. Het zure ingrediënt kan citroenzuur, amla, azijn of hibiscus zijn. Als je jouw haar al heel lang kleurt, voeg dan andere kruiden toe om de kleur te verzadigen, bijv. kurkuma, paprika, walnoot, honing en fenegriek.

Als eerste mix je de henna met het zuur en voeg je warm water toe (van ongeveer 50 graden Celsius). Daarna kan je de kleur-verzadigende producten toevoegen. Als je pure henna gebruikt moet je het oxideren: bedekken met folie en voor 12-20 uur laten staan. Als je cassia of indigo gebruikt hoeft dit niet.

Hoe verf je het haar met henna?

Voor de eerste kleur behandeling moet je silicium en andere producten uit het haar verwijderen omdat het pigment anders niet diep doordringt in het haar. Hiervoor kan je een shampoo met een sterk reinigend middel gebruiken. Je kunt ook chelatie proberen, waarbij je citroenzuur en een siliciumvrij masker op het haar aanbrengt en de ingrediënten na 15 minuten uitspoelt.

Wat is de volgende stap?

Smeer het mengsel over nat haar: hoe dikker de lagen, hoe beter. Na het aanbrengen wikkel je een folie om het hoofd en de huid van de nek. De oren en het voorhoofd met een papieren doekje en dan wikkel je er een handdoek omheen. Laat het mengsel 2-3 uur zitten als je haar met een medium of hoge porositeit hebt, of 4 uur als je haar met een lage porositeit hebt. Daarna spoel je het uit en gebruik je even geen maskers, oliën of conditioners de komende twee dagen.

Henna vs conditioners

Als je jouw haar voor het eerst verft wordt er geadviseerd om geen masker of conditioner te gebruiken omdat die ervoor kunnen zorgen dat de kruiden niet intrekken. Als je alleen de kleur wat frisser wil maken kan je best wel een extra product gebruiken. Probeer kleur-verzadigende producten bij jouw volgende kleur sessie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *