Hoe was je het haar op een goede manier? Mijn mini-gids

Het wassen van het haar (of meer algemeen het reinigen) is essentieel voor de gezondheid en een mooie look. Gedurende deze behandeling verwijderen we roos, gebroken haren, talg en andere onzuiverheden die zich elke dag op de schedel ophopen. We moeten weten hoe we ons haar en onze schedel op een juiste manier reinigen. Hoe doe je dit?

Waarom moet je het haar wassen?

Haar moet bevrijd worden van zweet, talg, viezigheid, minerale ionen en achterblijfsels van styling producten. Als de onzuiverheden een dikke laag creëren op het haar en de schedel zal het een uitdaging worden om het haar te wassen en heb je meer kans op een huidaandoening. Het kan ook goed zijn om het haar en de schedel te reinigen als je merkt dat de haarverzorgingsproducten die je altijd gebruikt hebt geen effect meer hebben en je haar er niet meer fris uitziet. Door diepe reiniging:

  • verwijder je de stoffen die zich hebben opgebouwd,
  • creëer je meer volume in het haar,
  • Maak je het haar klaar voor andere schoonheidsbehandelingen,
  • herstel je de balans van het haar en de schedel,
  • ga je vette haarwortels tegen.

Hoe reinig je het haar?

De juiste manier van het reinigen van het haar bestaat uit 2 stappen:

  • voorwassen: het vuil wordt verwijderd (shampoo schuimt nauwelijks).
  • het wassen zelf: alle onzuiverheden verwijderen (shampoo schuimt wel).

Het haar en de schedel moeten zo vaak gereinigd worden als nodig is. Daarvoor moet je goed naar het haar kijken zodat je kan bepalen wanneer het nodig is om het te wassen. Het is belangrijk om dit grondig te doen. Blijf cirkelvormige bewegingen maken terwijl je de schedel wast en als je schuim creëert laat dit dan door je vingers langs het haar naar beneden gaan.

Als je een effectievere reiniging wil kun je de schedel scrubben. Met dit haarproduct verwijder je talg, zweet, dode huidcellen en roos. Ook zal je de bloedsomloop stimuleren in de schedel en de haarwortels extra zuurstof geven.

Welke shampoo moet ik kiezen?

Je kan drie types shampoo gebruiken: reinigend, zacht en je favoriet. De eerste bevat reinigingsmiddelen en ook weinig voedende, regenererende en verzachtende stoffen. Dit kun je gebruiken als het haar overbelast is door het gebruik van styling producten. Ook voor gezond haar is deze shampoo prima.

Het tweede type shampoo is goed voor mensen die snel allergisch zijn. Het haar wassen zal hierdoor wat langer duren. Het is beter om het een paar keer te herhalen. Gebruik het derde type als reinigende en zachte shampoo niet de effecten brengen die je graag wil bereiken.

Haarverzorging na het wassen

Harde shampoos kunnen de lipiden van de schedel verwijderen. Daarom moet je na elke wasbeurt een voedend en regenererend masker gebruiken. Als je dit niet doet kan je haar mat, droog en ontembaar worden. Als laatste zal je haar zich misschien ander gedragen (en er anders uitzien) als je het voor de eerste keer grondig gereinigd hebt.

Hoe verwijder ik silicium uit het haar?

Verrassend genoeg lijkt deze procedure precies op het wassen van het haar. Het is slecht om silicium helemaal te verwijderen. De taak van silicium is het haar glanzend en zacht te maken, waterverlies te verminderen en te beschermen tegen schade.

Hoe denk jij over intensieve reiniging van het haar? Laat het met weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *