Knippen of niet? Het belang van verzorging van de nagelriem

Hoi!

Goed verzorgde handen zijn ons visitekaartje. We willen dat onze huid perfect gehydrateerd is en de nagels netjes gevijld en mooi gelakt zijn. Wat doe je met de nagelriem? Knippen, terugduwen of gewoon laten zoals ze zijn? Als je nog steeds niet kan kiezen is deze blog iets voor jou. Ik ga je vertellen hoe je jouw nagelriemen moet behandelen.

Hoe zorg je ervoor dat de nagelriemen heel blijven?

Onthoud deze regels voor gezonde nagels en huid:

  • Eet gezond: alles wat je eet heeft invloed op jouw lichaam. Vitaminen en mineralen zijn gedeeltelijk verantwoordelijk voor de staat van jouw nagelriemen.
  • Gebruik crème op je handen: veel externe factoren hebben een negatieve invloed op de hydrolipidenlaag op onze handen. Om deze opnieuw op te bouwen moet je regelmatig een handcrème met ureum, vitamine A, E en vitamine uit de B-groep gebruiken.
  • Beschermende handschoenen: trek latex handschoenen aan als je het huis schoonmaakt met sterke schoonmaakmiddelen. Zo voorkom je uitdroging en irritatie van jouw handen en nagels.
  • Bescherm tegen het weer: zon, vrieskou en wind hebben een negatieve invloed op de huid en de nagels. Gebruik een crème met een dikkere formule als je in de winter gaat wandelen en gebruik een crème met een UV-filter als je in de zon gaat liggen.
  • Doe een manicure: knip jouw nagels, vijl de scherpe randjes en zorg voor de nagelriem. Gebruik een nagelserum, hydraterende crème, scrub en maskers. Eens in de zoveel tijd kun je jezelf trakteren op een bad met paraffine. Trek daarna de hele nacht katoenen handschoenen aan.

De beste producten en ingrediënten voor nagelriemverzorging

Om goed voor de nagelriemen te zorgen kun je verschillende populaire cosmetica gebruiken met ingrediënten die vast bij jou bekend zijn. Dit soort producten zijn bijvoorbeeld oliën, conditioners, crèmes, serums en cosmetische butter. Welke ingrediënten zijn het beste voor de nagels en de huid rondom de nagels? Dit zijn:

  • Zonnebloem-, jojoba- en zoete amandelolie
  • Vitamine A en E
  • Shea butter
  • Ureum, panthenol
  • Honing, olijfolie

Knippen of niet?

Als je de nagelriemen wil knippen heb je hiervoor het juiste gereedschap nodig. De meest populaire zijn de nagelknippers met een recht blad. Je kunt kiezen tussen verschillende lengte van het blad: 3, 5 en 7 mm. De kortste zijn ontwikkeld voor de mensen die nog geen vaardigheden hebben in het knippen van de nagelriem, hoe langer het blad, hoe meer vaardigheden er verwacht worden. Als je ervoor kiest om niet te knippen kun je ze terugduwen. Gebruik hiervoor een bokkenpoot, wees wel voorzichtig zodat je de nagelplaat niet beschadigd.

Hydrateer de nagelriem

Ongeacht of je de nagelriemen knipt of niet, een knipper of een bokkenpoot gebruikt, je moet de huid hydrateren. Gebruik olijven, speciale producten of crèmes die vaak gebruikt worden. Breng een dikke laag aan en masseer de handen lang. De nagelverzorgingsproducten op de markt hebben ook veel andere functies: voeden, verstevigen, verlichten en versterken. Bovendien kan je af en toe een behandeling met paraffine doen, dit werkt perfect verzachtend en hydraterend.

Dus, knip je of knip je niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *